Economische missie naar Italië

Aan de handelsmissie naar Italië van 20-23 juni 2017 hebben in totaal 90 ondernemingen deelgenomen. De handelsmissie liep parallel met het staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan Italië. 

Het ligt niet voor de hand, maar Italië is economisch belangrijk voor Nederland. Italië is voor Nederland het vijfde exportland.

De sectoren water, agro & food, cultureel erfgoed en mode vormden het hart van deze missie. De levensmiddelenbranche met een uitvoer van 8% en invoer van 10% vormt een groot deel van de handelsbetrekkingen tussen beide landen.

Agro & food branche

psps was in samenwerking met Warrant International verantwoordelijk voor de matchmaking tussen de Nederlandse en Italiaanse bedrijven binnen de agro & food branche.

Tijdens de missie brachten de bedrijven o.a. bezoek aan de hypermarket Iper en de markthal Eataly. Door de bedrijfsbezoeken en de matchmaking hebben de Nederlandse ondernemers mooie en nieuwe contacten opgedaan. De ondernemers zijn enthousiast en kijken terug op een geslaagde en inspirerende missie.

Nieuws berichten

Volkskrant Royalty Online Rijksoverheid


LocatieItalië
SectorAgro & Food
Datum20 t/m 23 juni 2017
ContactpersoonMonika Sanders
Emailmsanders@pspsconsultants.nl
Telefoonnummer+31 (0) 703229006

Service details