De diensten van psps zijn individuele en collectieve begeleiding van ondernemingen in het exportproces. psps maakt ze wegwijs in het labyrint en legt commerciële verbindingen.

Als marktkennis voorhanden en snelheid geboden is, worden marktverkenning en –ontwikkeling in één keer aangepakt. Dat betekent samen met de klant op pad in het betreffende land om eerst gesprekken te voeren met zorgvuldig geselecteerde branche-experts, samen hieruit conclusies te trekken, direct gevolgd door gesprekken met potentiële klanten en partners.

In andere gevallen staat zekerheid boven snelheid: eerst kennis in huis halen, je plan trekken, dan goed beslagen ten ijs komen. Dan is een marktverkenning vooraf beter. psps zorgt voor 1-op-1 contacten met buitenlandse deskundigen. Meningen worden bij elkaar gelegd en vergeleken. Zo ontwikkelt psps een beeld van de marktkansen. Daarna komen marktstrategieën aan de orde. Maar ook een strategische beslissing zoals een eigen vestiging versus een partner of agent. En vooral niet te vergeten: interculturele aanpassingen, zelf zakendoen in het buitenland of leren omgaan met werknemers over de grens.