201906.11
0

Deelnemers enthousiast over handelsmissie Bio food Zuid-Duitsland

Op 4 en 5 juni namen psps business abroad en het Consulaat-Generaal van Nederland 12 Nederlandse bio ondernemers mee op handelsreis naar München. Tijdens de twee dagen durende missie leerden de ondernemers tijdens een bezoek aan het Consulaat-Generaal van Nederland meer over het zakendoen in Zuid-Duitsland; wat zijn de trends op de markt, waar liggen kansen en welke certificaten zijn vereist. Daarnaast hebben de delegatieleden kennisgemaakt met lokale inkopers en hun producten mogen pitchen.

Jasper Kooijmans, commercieel directeur bij Brandt & Levie, over de handelsmissie: “Mooie inzichten gekregen over de Duitse/Beierse markt en ook heel waardevolle contacten kunnen leggen met aansprekende bedrijven in de regio. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen dagen en met volle verwachting naar de toekomst voor de mooie producten die onze bedrijven maken.”

De ondernemers kregen een tour door een van de winkels van Käfer Feinkostladen. Ter afsluiting van de eerste dag werd er een netwerkdiner georganiseerd, waar ook de inkopers van Käfer Feinkostladen aanwezig waren om kennis te maken met de Nederlandse ondernemers.

Anne Kuperus, eigenaar bij Kuperus Foods, op LinkedIn over de handelsmissie: “Op handelsmissie in München om biologische supermarkten en groothandelsbedrijven te bezoeken. Leuke contacten gelegd om onze zwarte knoflook ook in Duitsland aan de man te kunnen brengen.”

Tevens gingen de delegatieleden langs bij een aantal biologische groothandels en supermarkten: REWE, Vollcorner Bio en Ökoring. Hier werden de Nederlandse producten gepitcht en uitgebreid bekeken. De inkopers waren enthousiast over de Nederlandse producten en de ondernemers waren zeer tevreden over de inzichten die zij kregen over de Zuid-Duitse food markt en contacten met de inkopers.

Hans Apontoweil, eigenaar Fris Gedroogd Fruit, op LinkedIn over de handelsmissie: “Op handelsmissie geweest met Lilifruit in München met 11 andere NL leveranciers van bio-producten. Goede gesprekken gehad met inkopers van bio groothandels en bio winkels bezocht. Bij REWE Premium supermarkt ligt ook een ongelooflijk bio assortiment.”

De tweedaagse handelsmissie werd georganiseerd door psps business abroad uit Den Haag in samenwerking met het Consulaat-Generaal van Nederland in München. De Nederlandse delegatie bestond uit Johan Groen van Nautilus Organic, Hans Aponotweil van Fris Gedroogd Fruit, Rinze Anne van der Sluis van Beetz Europe, Florian Rath & Daan Schillemans van BUMI Organics, Anne Kuperus van Kuperus Foods, Ruud van Tol van Mattisson Healthcare, Jasper Kooijmans van Brandt & Levie, Erik de Wit van Rose & Vanilla, Charlotte Krijger van YAYA Kombucha, Noud Spetgens van NESCO Champignons, Venetka Agayn van Innoso en Robert Elshof van Elshof Fruit.

Het Biojournaal deed na afloop verslag: https://www.biojournaal.nl/article/9112264/deelnemers-enthousiast-over-handelsmissie-bio-food-zuid-duitsland/