Een greep uit projecten waarbij psps initieerde, adviseerde en/of assisteerde.

Beurspaviljoenen

Psps is zeer ervaren in het organiseren van Holland Paviljoens op buitenlandse beurzen. Zo heeft psps al twee keer een Holland paviljoen voor Nederlandse industriële toeleveranciers op de Swisstech in Bazel neergezet. Hier een reactie van een van de deelnemers, Berrie van den Burgt, Sales Director bij BKB Précision:

psps consultants heeft voor ons goed voorbereid op de ‘sprong’ naar het buitenland en deze ook mogelijk gemaakt. Door de persoonlijke ondersteuning en begeleiding van psps heeft het ervoor gezorgd dat ons bedrijf een vaste voet in het buitenland heeft en ondertussen ook den significante omzet is gerealiseerd’. Wij zijn dus heel tevreden over de mogelijkheden van psps consultants

Een aantal voorbeelden van verdere projecten:

 • Industriële toelevering/ higtech: Holland Paviljoens op de Z/Intec in Leipzig, de Eurolite in Salzburg, de Medtec in Stuttgart (4 keer), de Productronica in München en Frankrijk Paviljoen op de ESEF in Utrecht
 • Zorg/ medische producten/ medische hulmiddelen: Holland paviljoens op de Topclinica in Stuttgart, de Rehacare in Düsseldorf en de Exposanita in Italië
 • Serious Gaming/ Creatieve industrie: Holland paviljoens op de Learntec in Kalrsruhe en de eMerge Americas in Miami
 • Biotechnologie: VS paviljoen op de Bio Europe Spring
 • Duurzame energie: Holland paviljoen op de Sustainability Live in Birmingham

Handelsreizen

Handelsreizen -het doelgericht verkennen van een bepaalde markt in een ander land- is een activiteit, waarin psps ruime ervaring heeft ontwikkeld. Neem de verkenningsreis in 2015 voor een Nederlandse delegatie zorgondernemers (met name producenten van medische hulpmiddelen) naar Zuid-Duitsland, ondersteund door ontwikkelingsmaatschappij Oost NV en NBSO Stuttgart. Het doel was om te begrijpen hoe de Duitse zorgmarkt in elkaar zit, wat de verschillen ten opzichte van de Nederlandse markt zijn (bijvoorbeeld in de regelgeving) en het in contact komen met potentiële Duitse partners. Er werden bezoeken aan gerenommeerde klinieken, revalidatiecentra en zogenoemde “Sanitätshäuser” georganiseerd. Verder werd ook de REHAB beurs in Karlsruhe bezocht. Hier een reactie van een van de deelnemers, Bart Groothuijze, CEO van Inmote MedTech:

Graag wil ik psps hierbij hartelijk danken voor de onwijs leuke tijd, afgelopen dagen rondom de “Match2Rehab”. Ik vond het zeer gezellig en ook zeker zeer leerzaam!

Een aantal voorbeelden van verdere projecten:

Industriële toelevering / hightech: Handelsreizen voor Nederlandse ondernemers naar de beurzen Hannover Messe (2 keer) en Santek in Turkije; handelsreis voor Duitse ondernemers naar Nederland

 • Zorg/ medische producten/ medische hulpmiddelen: Handelsreis voor Nederlandse ondernemers naar Noord-Italië
 • Biotechnologie: Handelsreizen voor Nederlandse ondernemers naar de regio’s Rhein-Neckar en Berlijn-Brandenburg
 • (Duurzame) energie/ bouw: Handelsreizen voor Nederlandse bedrijven op het vlak van logistiek en waterinfrastructuur naar Hamburg, waterinfrastructuur naar Frankrijk en duurzaam bouwen in Italië; inkopersforum voor Duitse bouw bedrijven op bezoek in Nederland; handelsreis voor Duitse bouw bedrijven naar België
 • Agro & Food: Handelsreizen voor Nederlandse ondernemers op het vlak van bloemen en sierteelt en op het vlak van trend food (levensmiddelen in het algemeen) naar België, waaronder een bijzonder succesvolle ondernemersmissie naar België met als onderwerp trendfood. Klik hier voor het artikel wat in het BioJournaal is gepubliceerd hierover.
 • Creatieve industrie: Ondernemersreis voor Duitse bedrijven op het vlak van tv/film naar Nederland
 • Veiligheid: Handelsreis voor Duitse ondernemers naar Nederland
 • Multisectorieel: Handelsreis voor startende Nederlandse ondernemers naar Parijs

Individueel advies

Hierbij gaat het om tailormade projecten die individueel met het betreffende bedrijf worden afgestemd. Zoals een gedetailleerd marktonderzoek in combinatie met een partnersearch.

Een aantal voorbeelden van projecten:

 • Industriële toelevering / hightech: psps heeft het Nederlandse bedrijf Bemet (CAD/CAM software voor de metaal- en kunststofverwerkende industrie) geholpen bij het vinden van een Duitse distributeur. Verder zijn wij samen met onze partner Aart van den Dool agent van het Amerikaanse bedrijf Sandmeyer Steel (fabrikant van roestvrij staal platen) en gaan hierbij actief opzoek naar klanten in de Benelux, Duitsland en Scandinavië.
 • Zorg/ medische producten/ medische hulpmiddelen: psps heeft het Nederlandse bedrijf Endomed geholpen bij het vinden van Duitse afnemers voor zijn infuuspaal. Het Amerikaanse bedrijf American Prostetic Components aan de andere kant hebben wij geholpen klanten op de Benelux markt te vinden.
 • (Duurzame) energie/ bouw: psps heeft het Italiaanse bedrijf EWO geholpen met hun LED verlichting op de Nederlandse markt actief worden. Het Estlandse bedrijf Huum (producent van sauna ovens) aan de andere kant hebben wij geholpen om een distributeur in Duitsland te vinden.
 • Agro & Food: Het Nederlandse bedrijf Patisse heeft psps geholpen klanten in Duitsland te vinden voor hun bakvormen. Verder hebben wij de Italiaanse bedrijven Kellerei Meran (wijn) en Walcher (likeur) klanten in de Benelux te vinden. Ook hebben wij voor het bedrijf Greencoat uit Wales een onderzoek uit te voeren m.b.t. de markt voor voedingssupplementen voor paarden in Duitsland.
 • Consumentengoederen: De Estlandse bedrijven Friends (sokken en ondergoed) en Mayeri (duurzaam wasmiddel) heeft psps geholpen bij hun eerste stappen op de Duitse retailmarkt.

Evenementen

Met regelmaat geeft psps bedrijven nadere informatie over een bepaalde branche of land. Dit kan bij voorbeeld gebeuren middels een seminar, een webinar of een exportdag.
Zo organiseert psps in januari een seminar voor Nederlandse bedrijven in de medische branche/ zorg. Binnen een halve dag krijgen zij informatie rondom de markt in Duitsland; welke kansen er bestaan, hoe de verschillende distributiekanalen in elkaar zitten, hoe de vergoeding in Duitsland werkt en hoe je de doelgroep kan benaderen. Het seminar heeft ook een interactief karakter en er bestaat de mogelijkheid tot één op één gesprekken met de aanwezige experts.
Een aantal voorbeelden van verdere projecten:

 • Coaching sessie over de Duitse versie van Linkedin: Xing. Uitleg over hoe een Nederlands bedrijf via dit medium de Duitse doelgroep kan benaderen. Interactief gedeelte waarbij de bedrijven werden geholpen om zelf een Xing account aan te maken.
 • Sessies voor Nederlandse bedrijven over zakendoen in Duitsland en over culturele verschillen
 • Sessies voor buitenlandse bedrijven over zakendoen in de Benelux/ Duitsland en culturele verschillen

Public Trade Services

Voor een aantal landen/ staten/ regio’s is psps actief op het vlak van Public Trade Services. Namens hen helpen wij bedrijven uit de betreffende gebieden met exportactiviteiten naar een voor hun nieuwe markt. psps representeerde de West Normandische organisatie Sotraban, met ca. tachtig leden uit de toeleveringsindustrie op de Benelux markt. De Franse bedrijven werden geholpen bij het in contact komen met mogelijke zakenpartners uit de Benelux.
Een aantal voorbeelden van verdere projecten:

 • Vertegenwoordiging van de Amerikaanse staat Pennsylvania op de Benelux markt. Voor de individuele bedrijven worden bij voorbeeld marktonderzoeken en partner searches uitgevoerd.
 • Vertegenwoordiging van de Amerikaanse staat Wisconsin in the Netherlands/Belgium

Investment Promotion

In 2014 regelde psps specifieke contacten met experts uit Oostenrijk op het gebied van onder meer weg- en waterbouw, e-commerce en agricultuur. De hele maand november was een delegatie Oostenrijkse vertegenwoordigers in Nederland bij psps te gast om Nederlandse bedrijven te wijzen op de kansen in het Donauland.

Een aantal voorbeelden van verdere projecten:

 • Oostenrijk: psps ondersteunt de Austrian Business Agency (ABA) met regelmaat in het zoeken van Nederlandse bedrijven die zich actief op de Oostenrijkse markt willen presenteren.
 • Duitsland: psps heeft zowel de ZukunftAgentur Brandenburg (ZAB), als ook de stad Rheine geholpen bij het zoeken van Nederlandse bedrijven die in de regio Brandenburg (bij voorbeeld met een eigen kantoor) actief willen worden.
 • Frankrijk: psps heeft de Franse regio Picardie geholpen met het genereren van interesse t.o.v. een vestiging voor Nederlandse bedrijven in de regio.
 • Nederland: psps heeft Zeeland Invest geholpen bij het opwekken van interesse bij buitenlandse bedrijven voor de regio.