Symposium Industrie 4.0 in de voedingsindustrie: logistiek en verpakkingen

Symposium Industrie 4.0 in de voedingsindustrie: logistiek en verpakkingen 

Neem deel aan het symposium ‘Industrie 4.0 in de voedingsindustrie: logistiek en verpakkingen op 14 mei 2019 en ontdek nieuwe slimme technologieën op het gebied van Industrie 4.0.  Tijdens het symposium worden er lezingen gegeven door verschillende experts, spreken innovatieve Duitse bedrijven over hun producten en diensten en krijgt u de mogelijkheid om individuele gesprekken aan te gaan met deze partijen. 

Kunstmatige intelligentie en autonome mobiele robotsystemen 

De kern van Industrie 4.0 is gericht op twee ontwikkelingen: netwerk en zelfregulering. Tot nu toe werden machines centraal beheerd en werd informatie verzameld in verschillende afzonderlijke systemen. Dankzij de interdisciplinaire benadering van industrie 4.0, kan de transparantie van de informatie zo worden vergroot dat deze automatisch wereldwijd wordt uitgewisseld en zo nodig real-time kan worden geoptimaliseerd. Hierdoor worden systemen steeds beter beheersbaar: machines, opslagsystemen en apparatuur zijn slim met elkaar verbonden.  

Marktkansen voor Duitse bedrijven 

Nieuwe slimme technologieën kunnen het antwoord zijn op de vraagstukken van vandaag; zoals de krimpende beroepsbevolking. In de voedingsmiddelenindustrie, de chemische industrie, de offshore-industrie en in vele andere sectoren zijn er veel kansen aanwezig. Het symposium heeft als doel toenadering te zoeken tussen Nederlandse en Duitse partijen die op deze gebieden samen willen innoveren.  

Voorlopig programma 

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit: 

  • Lezingen door industrie 4.0 experts:

• "Performance of Industry 4.0 in Germany"Spreker: Dr. Philipp Ramin, CEO & mede-oprichterInnovation Center for Industry 4.0 

• " De toekomst van de AgriFoodTech Sectoren in Nederland  Kansen en uitdagingen”, spreker: Moniek Klein GunnewiekInternational Business Development Manager FME 

  • Korte presentatie van de Duitse deelnemers - Presentatie van de producten en diensten 
  • Rondetafelgesprekken 
  • Individueel georganiseerde B2B-discussies tussen de Duitse en Nederlandse partijen 

Vervolgens wordt het evenement afgesloten met een netwerkborrel waarbij u de mogelijkheid krijgt om nader kennis te maken. 

Organisatie 

psps consultants  organiseert dit event in samenwerking met Enviacon International, in opdracht van het Duitse ministerie van economische zaken (Bundesministeriums für Wirtschaft und Energie). 

Aanmelden 

U kunt zich via het formulier hieronder aanmelden om het symposium bij te wonen. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen via somers@pspsconsultants.nl of telefonisch via 070 322 90 06. 

Thema:Industrie 4.0, voedingsindustrie
Datum:14 mei 2019
Locatie:Regio Arnhem
Project Manager:Rosanne Somers
E-mailsomers@pspsconsultants.nl

Service details