B2B event ‘Voeding in de zorg’

Gezond en lekker

Op woensdag 10 mei ging psps met een groep van 10 Nederlandse bedrijven die actief zijn op het vlak van (gezonde) voeding in de zorg op weg naar Antwerpen. Samen met de Nederlandse ambassade in Brussel werd hier het event ‘Voeding in de Zorg’ georganiseerd.

Gelegen aan de Schelde werden de Nederlandse ondernemers in de ochtend geïnformeerd over voeding in de Belgische zorginstellingen en kregen een presentatie over in hoeverre deze zorgcentra de weg naar gezonde voeding volgen. Na het ontvangen van de sector specifieke informatie werden de Nederlanders ook wegwijs gemaakt in de Belgische zakencultuur. Vaak wordt aangenomen dat de Nederlanders en Belgen op elkaar lijken, maar de tijd nemen om uitgebreid te lunchen en praten over het privéleven met de Belgische zakenpartner zijn voorbeelden waarbij het toch anders gaat over de grens. De kern van het verhaal was dat een goede voorbereiding en verdieping in de zakencultuur hierbij een groot verschil kan maken.

Het culinaire belang van de voeding

In de middag sloten 30 Belgische diëtisten, koks, facilitaire medewerkers en inkopers van zorginstellingen aan om te leren hoe de Nederlandse ziekenhuizen problemen als ondervoeding en het aantrekkelijk houden van maaltijden aanpakken. Menrike Menkveld-Beukers, manager Alliantie Voeding in de Zorg, hield een interessante presentatie over de individuele behoeften van de patiënten en trends die te zien zijn in ziekenhuizen. Daarnaast onderstreepte Edwig Goossens het culinaire belang van de voeding, het moet niet alleen gezien worden als een medicijn maar er moet ook van genoten worden. Nadat de presentaties en pitches van de Nederlandse bedrijven waren afgerond was het tijd voor de afsluiting.
Onder het genot van vele hapjes, dezelfde als de bedrijven verzorgen voor de patiënten, en een drankje konden de Belgen langs de stands van de Nederlandse ondernemers lopen en genieten van de zon op het terras.

Het was een leerzame dag waarvan iedereen voldaan en met een gevulde maag naar huis ging.

Verslag door Alliantie Voeding in de Zorg  Sfeerimpressie

Het event is bedoeld voor Nederlandse ondernemers, actief op het terrein van gezonde voeding voor bepaalde doelgroepen. Wij denken aan bedrijven in de catering voor ziekenhuizen en zorginstellingen, maaltijdleveranciers. Ook bedrijven die voeding voor doelgroepen leveren en/of diensten verlenen in dit domein zijn welkom. Het project wordt georganiseerd door psps export & investment services i.s.m. de Nederlandse Ambassade in Brussel. Verder werken wij ook samen met de Alliantie Voeding in de Zorg.

                                       Info flyer BE deelnemers Info flyer NL deelnemers


LocatieAntwerpen, België
SectorFood, Gezondheidszorg
Datum10 mei 2017
ContactpersoonCarmen Quinders
Emailquinders@pspsconsultants.nl
Telefoonnummer+31 (0)703229006

Service details